Even terug naar het ontstaan van dit initiatief. Door het Coronavirus kon onze beroemde Kerstcross op 2e kerstdag helaas geen doorgang vinden dit jaar, daarom staken bestuur en activiteitencommissie de koppen bij elkaar. En daar is een plan uitgerold naar aanleiding van een suggestie van een Boekelopers lid. Het uiteindelijke plan was een estafette voor leden die startte op 2e kerstdag en eindigde op 5 januari.

Alle deelnemers konden blokken van 1 uur reserveren, meerdere blokken achter elkaar en ook meerdere dagen was mogelijk. Daarbij liep iedereen een zelf gekozen route.

Natuurlijk hebben we niet voor niets gelopen. We hebben er een plaatselijk doel aan verbonden. Lopers maar ook hun sponsoren konden een bedrag doneren via een speciaal opgezette doneerpagina.

Het plaatselijke doel is Stichting Open Ouderenwerk Boekelo die het donatiebedrag wil gebruiken voor de aanschaf van plexiglas schermen tussen de computertafels. Veel ouderen raken in een isolement door alle beperkende coronamaatregelen. Kennis van digitale communicatie kan dit doorbreken. Het is dan ook van groot belang dat de computercursus weer veilig opgestart kan worden zodat de ouderen onder ons vertrouwd raken met de computer. 

Het succes samengevat in een paar cijfers;

  • 50 lopers
  • 71 blokken van een uur
  • 5 blokken voor de Boekebikkels. Lopen en daarna zwemmen in Rutbeek.
  • 42.2 km langste afstand
  • 755 kilometer totale afstand
  • 890 euro totaalbedrag

 

Bouwbedrijf Stokkers, hoofdsponsor van BSC Unisson, is bereid gevonden om voor het gedoneerde bedrag de schermen te maken en kant en klaar aan te bieden. We hopen dit op korte termijn te kunnen realiseren. Bij deze willen we Bouwbedrijf Stokkers namens de vereniging danken voor de medewerking.

Natuurlijk willen we ook alle donateurs en Boekelopers die hebben deelgenomen hartelijk danken voor deze geweldige prestatie. En er gaat ook een dikke pluim naar de activiteitencommissie van de Boekelopers voor het fantastische evenement dat op zo’n op korte termijn is georganiseerd.

 

Met sportieve groet,

Bestuur Boekelopers