De Boekelopers organiseren tussen zaterdag 26 december en dinsdag 5 januari de Kerstestafette!! Leden van de vereniging leggen individueel een route af en dragen het stokje over aan de volgende loper. Elk jaar organiseren we op tweede Kerstdag de Kerstcross, maar dit jaar is alles anders. En daarom dus deze actie.

Op de helft van de estafette zijn er enkele honderden kilometers afgelegd door tientallen Boekelopers en is het streefbedrag voor de tweede keer overschreden. De teller staat inmiddels op 805 euro en er kan nog steeds gedoneerd worden. Trots om te zien hoe deze actie gedragen wordt door de Boekelopers/BSC Unisson en hun persoonlijke sponsoren. De estafette eindigt op dinsdag 5 januari, hoe deze tot een eind komt dat blijft nog even een verrassing. 

Inmiddels zijn we de tweede dag in gegaan met heel slecht hardloopweer. Het weerhoud de lopers van vandaag niet hun deel te doen, hulde daarvoor.

De donaties stromen ook nog steeds binnen en inmiddels is het streefbedrag al overschreden, doneren kan natuurlijk nog steeds!!

Onderaan dit bericht een kleine fotocollage met locaties die ons kaarsje reeds heeft aangedaan.

Deelnemers reserveren vooraf blokken van één uur waarin zij een route afleggen en meerder keren een blok reserveren mag ook. In plaats van inschrijfgeld kunnen de leden een bedrag doneren via deze pagina, maar ze kunnen zich ook laten sponsoren.

Omdat we in deze moeilijke tijden graag iets doen voor de gemeenschap in Boekelo hebben we voor deze activiteit een goed doel gekozen. Voor de Stichting Open Ouderenwerk Boekelo gaan we geld inzamelen waarmee zij voor hun leden iets kunnen realiseren.

Ronald van der Struik van Stichting Open Ouderenwerk Boekelo zegt over onze actie het volgende:

De Coronatijd is voor iedereen lastig. Veel ouderen raken in een isolement door alle beperkende maatregelen, kennis van digitale communicatie kan dit doorbreken. Het is dan ook van groot belang dat wij de computercursus weer kunnen opstarten en de ouderen onder ons vertrouwd raken met de computer. Om dit op een goede en verantwoorde manier te kunnen doen hebben wij afscheidingsschotten tussen de bureaus nodig. Wij vinden het fantastisch dat de Boekelopers ons daarbij willen helpen. Wij zouden naast een financiële bijdrage ook erg geholpen zijn met handige mensen die ons kunnen helpen dit te verwezenlijken. Stichting Open Ouderenwerk Boekelo dankt jullie allen nu al voor alle gelopen kilometers, inzet en natuurlijk de sponsoring”.