MUTT 2024 Survivalrun

Zaterdag 6 juli 2024. Acht teams stonden om 08:00 uur bepakt en bezakt klaar voor een dag sporten met een onbekende invulling. Acht uur lang hebben ze zichzelf afgemat om zo veel mogelijk checkpoint te vinden rondom Boekelo en zo veel mogelijk klimblokken af te ronden op De Zweede en Het Rutbeek. En dat alles om hun “knipkaart” zo vol mogelijk te krijgen. Alles op eigen tempo, zolang het maar met maximale inzet ging. De verrassing zat dit jaar niet alleen in het zware klimmen, maar ook in de routevormen die bedacht waren. Een gespiegelde kaart, een stippenkaartroute en vooral de fotoroute bracht bij velen een frons op het gezicht, om vervolgens tijdens het volbrengen van de etappes verrast te worden met klimmen op verschillende locaties. Meerdere keren dwars door Boekelo en rond Het Rutbeek kon je de deelnemers hardlopend en fietsend zien zoeken naar Checkpoint. Om het allemaal wat dragelijker te maken voor de deelnemers, was er tussendoor nog gezorgd voor een pannenkoek en een ijsje bij Hanninks Dientje, althans alleen als ze aan alle instructies hadden voldaan! Een welkome afwisseling tijdens het sportend geweld. Tegen 16:00 werd door iedereen de finish bel geluid. Leeg stort de één zich nog even in het gras om te genieten van het zonnetje, en de ander ging snel douchen zodat we nog met een hapje konden afsluiten in de kantine. Een prachtige samenwerking tussen Het Rutbeek en de Boekelopers heeft weer voor een heel mooi evenement gezorgd.

Boekelopers Survivalrun