Nieuwe shirts Boekelopers

Overal in de regio kom je ze tegen, Boekelopers in de nieuwe kleding. Goed te herkennen en van ver al zichtbaar als Boekeloper.

Vandaag aan de start, op de verschillende afstanden, van de Twentse Ven’n loop in de prachtige omgeving van Buurse.

Het geluid van een enorme koebel kondigt de start aan van de zesde editie van de Twentse Ven’n Loop. Een mooi aantal lopers geniet van het prachtige loopweer en staat te popelen om deze trail te lopen. Geen gladde asfaltwegen of fietspaden, maar lekker ‘off-road’ rennen over smalle paadjes, met natuurlijke hindernissen over verschillende afstanden. Het is vandaag niet belangrijk om snelle tijden of persoonlijke records te lopen; het gaat er vandaag om dat je geniet van het lopen langs beekjes, door bos, over weides en zandpaden … én om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen om het inschrijfgeld te doneren aan de Stichting Ghana over de IJssel. Deze stichting stelt zich ten doel om hulp te bieden in Ghana in de meest ruime zin van het woord. Dit doet zij onder meer door projecten en ondersteuning van activiteiten die zich richten op het bouwen van watertanks, ontwikkeling van landbouw en onderwijs met als doel verbetering van leefomstandigheden en zelfredzaamheid. Doordat jonge, vaak werkloze, Ghanezen worden opgeleid tot metselaar, kunnen zij zelfstandig watertanks bouwen en onderhouden.

Boekelopers willen de organisatie hartelijk danken voor de goede zorgen en de fantastische verzorging onderweg en na afloop. Graag tot een volgende keer.